OIIFL wyłaczenie sygnalizacji podpięcia telefonu do GSMII
Jak w temacie. A więc Octa OIIFL Elegance rok modelowy MY11. Mam zestaw GSM II. Próbowałem znaleźć poprzez VCDS 912 ale nie mam żadnych opcji kodowania dostępnych dla telefonu. Chodzi o to, że jak włączam zapłon moja komóra sprzęża się z bluetooth'em i jest to sygnalizowane dźwiękiem. To samo się dziej po wyłączeniu silnika. Chciałbym tą sygnalizację dźwiękiem wyłączyć całkiem bądź ustawić stały poziom głośności. Może ktoś wie czy się w ogóle da i jak to zrobić?
Dołączam się do pytania kolegi.
Mam to samo a najgorsze jest to, że głośność tego powiadomienia zależy od głośności ustawionej podczas rozmowy. Jak ktoś mówi cicho i podkręcę głośność w czasie rozmowy to potem przy wyłączeniu auta można dostać zawału ( o obudzonych dzieciakach nie wspomnę ).
kowal 2002, a sprawdzałeś vagiem czy cos możesz tam zrobić czy nie, bo ja tak jak napisałem, mam możliwość wyboru telefonu ale nic nie mogę pogrzebać w środku. Ciekawe jak to jest jak się ma VCDS10.6
Trochę OT, ale nadal o GSMII/Bolero.
Dziś, po ok. miesiącu użytkowania, zauważyłem bardzo fajną rzecz, której brakowało mi ( w sumie to nie wiedziałem że wogóle tak się da ) w zestawie nokii CK15W ( ten z wyświetlaczem LCD ). Otóż w CK15W miałem podgląd na wykonane/odebrane/nieodebrane połączenia, ale tylko te, które miały miejsce wtedy, gdy telefon był połączony z zestawem. Tymczasem GSMII/Bolero zczytuje mi całą listę wykonane/odebrane/nieodebrane prosto z telefonu więc nawet jak dzwoniłem gdziekolwiek poza autem to po podłączeniu po BT do GSMII mam listę tych połączeń. Genialne!
Mam dostęp tylko do VCDS 908 i brak podpowiedzi także wiele nie mogę zrobić...
hehe, to odkryleś szybko. Po prostu jak korzystasz z gsmII to każda operację jaką wykonujesz robi poprzez telefon korzystając z bluetootha, tak jak słuchawka bluetooth na ucho. Jestem ciekawy jak to jest w GSMIII. Przecież nie korzystamy wtedy z telefonu tylko GSMIII korzysta z naszej karty sim i się zastanwiam czy połaczenia wykonywane z auta poprzez GSMIII sa zapamiętywane w telefonie. OK koniec OT.
inaczej
zapamietuje tylko połaczenia z auta, tak samo jest z SMSami- jak dostaniesz w aucie to zosyaje w aucie(możesz zawsze skopiowac do pamięci tel)
ale co ciekawe jesli podczas prowadzonej rozmowy włączysz zapłon i przełaczy cię na zestaw to automatycznie uaktualnia wszystko
no ale zawsze można wybrać opcję II i wtedy jest tak jak u was :szeroki_usmiech
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
podepne się pod ten temat: jak mam telefon sparowany z zestawem przez BT GSMII i wcisnę przycisk do regulacji głośności, wlącza się voice commands.
Jak nie mam sparowanego telefonu - naciśnięcie powoduje wyciszenie radia.
Można te komendy głosowe jakoś definitywnie wyłączyć?
Jak nie mam sparowanego telefonu - naciśnięcie powoduje wyciszenie radia
macluke, a u mnie tak nie ma
jak mam sparowany tel to naciśnięcie rolki zawsze włacza wybieranie głosowe
no właśnie, o tym mówię
a jak masz, gdy naciśniesz rolkę głośności bez sparowanego telefonu? U mnie wycisza radio. A chcę zrobić tak, żeby nigdy nie właczało się wybieranie głosowe.
inaczej
zapamietuje tylko połaczenia z auta, tak samo jest z SMSami- jak dostaniesz w aucie to zosyaje w aucie(możesz zawsze skopiowac do pamięci tel)
ale co ciekawe jesli podczas prowadzonej rozmowy włączysz zapłon i przełaczy cię na zestaw to automatycznie uaktualnia wszystko
no ale zawsze można wybrać opcję II i wtedy jest tak jak u was :szeroki_usmiech
no włąśnie tak mi się wydawało że tak jest
[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 23:44 ]
dziękiEnriquez, za full kodowanie ale niestety nie widzę tam żadnej opcji która by pomogła w rozwiązaniu problemu. Ale kodowanie przy najbliżej okazji potestuje się, coby zobaczyć comożna zmienić.
podłączam nokie e52, a więc symbian s60 3rd edition do zestawu GSMII, wszystko pięknie działa - mogę wybierać połączenia, mogę przeglądać książkę telefoniczną - super.
Drobny problem zaczyna się, gdy chcę odebrać połaczenie - niestety, ani przycisk słuchawki na kierownicy, ani polecenia ANSWER w MD - nie działają. Nie działa też klawisz odbierz w samym telefonie... Spotkał sie ktoś z czymś takim?
Tak, ja. Mam w firmie kilka E52. Wszystkie pracują w autach z zestawami głośnomówiącymi nokii CK-200 lub CK-300 i jest bardzo podobny problem. Nie można odebrać rozmowy, nie można zadzwonić, bo "zielona słuchawka" nie reaguje. Dodatkowo bardzo często telefon zawiesza się w takim stanie po wyjściu z auta ( po rozłączeniu z zestawem ) i czasem dopiero wyjęcie baterii pozwala na odblokowanie telefonu. Jak dla mnie ewidentna wina E52 i więcej tego szajsu do firmy nie wezmę...
piotrek_gdy, to samo powiedziałem handlowcom . Albo przyjeżdżacie i zrobię wam podmiankę softu ( oczywiście od pół roku żaden nie ma czasu ), albo robicie sami ( boją się jak ognia ), albo jeździcie tak jak jest i się męczycie ( widać nie jest to tak upierdliwe jak mówią, bo tak jeżdżą ).
kowal 2002, upierdliwość tego rozwiązania polega na tym, że nie da się odebrać telefonu sprawowanego z zestawem. Chociaż... dla niektórych to może nie jest upierdliwość tylko 'chciałem ale się nie dało'
panowie, a tak wracając do tematu, to doszedł ktoś do tego jak wyłączyć / wyciszyć sygnał połączenia / rozłączenia z zestawem bo jak ktoś napisał dzieciaki mi budzi w aucie :-)
odświeżając temat - udało się komuś wyłączyć/sciszyć dźwięk podłączanego/odłączanego telefonu? Przyznam, że coraz bardziej mnie to irytuje.
Tym bardziej, że muszę mieć ustawiony dźwięk w miarę głośno, żeby cokolwiek słyszeć w trakcie rozmowy, natomiast po jej zakończeniu nie da się wejść w tryb głośności telefonu.
Po wyłączeniu silnika wali po uszach gong odłączanego bluetootha
odświeżając temat - udało się komuś wyłączyć/ściszyć dźwięk podłączanego/odłączanego telefonu? Przyznam, że coraz bardziej mnie to irytuje.
Tym bardziej, że muszę mieć ustawiony dźwięk w miarę głośno, żeby cokolwiek słyszeć w trakcie rozmowy, natomiast po jej zakończeniu nie da się wejść w tryb głośności telefonu.
Po wyłączeniu silnika wali po uszach gong odłączanego bluetootha
Udało się, udało. W adaptacjach jest opcja "acknowledgment".)
Otwierasz moduł telefoniczny, przechodzisz do adaptacji, wybierasz potwierdzenie i ustawiasz na nieaktywny. Bardziej szczegółowe mogą być tylko zrzuty ekranu, ale bez samochodu nie dam rady a nie chce schodzić mi się do garażu ;P
Komentarz